Skip to main content

Son güncelleme 3 ay önce Selen Çetin tarafından gerçekleştirildi.

Sosyal medya araçları nelerdir? Nasıl kullanılır? Sosyal medyalarınızı yönetirken birçok platforma içerik yüklemeniz ve yönetimini sağlamanız gerekiyor. Birden fazla platform işin içine girince bazı yardımcı araçlar kullanmak hem işinizi kolaylaştırıyor hem de mecralar üzerinde tam bir hakimiyet kurmanızı sağlıyor. Bu yazımızda en iyi sosyal medya araçları, içerik yönetim araçları, medya editörlüğü araçları, yayım araçları ve iş birliği araçlarını derledik. Herkesin mutlaka okuması gereken, arşiv niteliğinde içerik hazırladık. Eğer bu araçları yönetmek istemezseniz, sizin için tüm sosyal medya platformlarını yönetecek Sosyal Medya Ajansı ile çalışabilirsiniz.

Sosyal Medya Araçları ile Fayda Sağlamak

Sosyal medya araçları, hem paylaşımlarınızı senkronize şekilde paylaşmanızı sağlar hem de planlarınıza bağlı kalmanıza yardımcı olur. Kısa bir sürede aylık planlar hazırlayıp kolayca uygulamaya alabilirsiniz. Böylece markanız için eksiksiz içerik takvimi oluşturabilir, tüm platformların takibini yapabilir ve geliştirmek için analizler hazırlayabilirsiniz. Sosyal medya için kullanabileceğini onlarca çeşit araç var. Bir kısmı ücretli ancak muadili olan ücretsiz uygulamaları bulmakta mümkün. En iyi içerik yönetimi ve takvim için bu araçlardan destek almanızı tavsiye ederiz. Markanızın paylaşımlarını daha hızlı ve tek bir panelden yapmak oldukça keyifli. Sosyal medya araçları aynı zamanda takvim ve iş birliği alanlarında da oldukça başarılı. Bazı araçlar sayesinde markanızla ilgili dijital platformlarda konuşulan her şeye görmeniz mümkün. En iyi sosyal medya araçlarına bir göz atalım, içlerinden bir tanesinin tam size göre olduğuna eminiz. Son olarak da bu konu hakkında şunu söyleyebiliriz; sosyal medya araçlarından maksimum fayda elde edilmek için profesyonel bir reklam ajansı ile çalışmalısınız.

En İyi Sosyal Medya Araçları Nelerdir?

En iyi sosyal medya araçları, sektör içerisinde sıklıkla tercih edilen ve belirli yetenekleri olan paylaşım araçlarıdır. Bazıları oldukça popüler araçlar, bazılarını listemiz sayesinde ilk kez duyuyor olabilirsiniz. Hepsine en az bir kez şans vererek kendinize ve markanıza en çok uyan aracı bulabilirsiniz. Hesaplarınızı bir sosyal medya aracı ile yönetmek isterseniz mutlaka kullanıcılar tarafından benimsenmiş başarılı markaları tercih edin. Unutmayın bu araçlar markanızın en değerli medyalarının şifrelerine sahip oluyor ve içeriklerini organize ediyor.

Buffer

Buffer

En çok tercih edilen ve bizim de çok sevdiğimiz araçlardan biri Buffer. En iyi sosyal medya araçları içerisinde kullanımı en kolay, detaylı analiz yapan ve modern bir arayüze sahip olan Buffer mutlaka denemeniz gerekenlerde ilk sırada yer alıyor. Paylaşım yapmanız için görsel, video ve metinleri tek bir ekranlar organize etmeyi sağladığı için kullanımı oldukça kolay. Buffer ile içeriklerinizi planlayıp, paylaşımlarınızı senkron şekilde tüm mecralarda yayımlayabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz deneme sürümü de ona bir şans vermeniz için harika bir sebep. Bu aracı kullanmak başlangıç için tamamen ücretsiz.

Oneupapp

Oneupapp

Gönderilerinizi istediğiniz bir tarihte paylaşmak üzere organize eden ve dilediğiniz zaman tekrar paylaşmayı sağlayan harika bir araçtır. Sosyal medya planlama araçları listemizden bir uygulama. Gelecek bir ayı tek bir günde organize ederek ileri tarihlerde tüm mecralarınızın yönetimini Oneupapp’e bırakabilirsiniz.

Broadcast

Markanızın bütün mecralarını yönetebileceğiniz harika araçlardan biri. En sevdiğimiz yanı bir Google Chrome eklentisine sahip olması. İstediğiniz zaman kolayca ulaşabileceğiniz sistemi var. Verileri ayrıntılı görebilir, postlarınızı takvimleyebilir ve tekil kullanıcı iseniz ücretsiz modundan yararlanabilirsiniz.

Tuigram

Tuigram

Tweet gönderilerini Instagram gönderisine çeviren harika bir araç. Ekran görüntüsü paylaşmak yerine “Tweet’i Paylaş” butonuna basarak paylaşım yapabilirsiniz. Uygulama tweet’i görselleştirir ve yayınlamaya hazır hale getirir. Bir app uygulaması olduğu için Tuigram’ı tüm cihazlara yüklemeniz ve pratik şekilde kullanmanız oldukça kolay.

Canva

Canva

Sosyal medya araçları içerisinden mutlaka kullanacağınızı ve çok beğeneceğinizi umduğumuz bir araç. Paylaşımlarınız için kendi tasarımlarınızı yapmanızı sağlıyor. Üstelik Canva kullanmak için profesyonel tasarım programları bilmenize hiç gerek yok. Kendi içerisinde onlarca farklı tema mevcut. İstediğiniz bir tasarımı seçip tamamen özelleştirerek indirip paylaşabilirsiniz. Canva sayesinde kendi reklam kampanyalarınızı hazırlayabilir ve gönderilerinize yaratıcılık katabilirsiniz.

İçerik Yönetim Araçları

SocialPilot

SocialPilot, ücretli bir uygulama olsa da küçük ekipleri ajansa dönüştürebilecek güçte bir araç. Neredeyse paylaşım yapamadığı platform yok. Özellikle VK ile uyumlu olması, Rus pazarı için çalışan sosyal medya yöneticilerini sevindiriyor. Sürekle bırak mantısı ile çalışan kullanışlı bir sistemi var. En güzel ve güçlü tarafı ise bir gönderiyi SocialPilot üzerinden paylaşmış olmasanız bile gönderinin verilerini size gösterebiliyor. Harika değil mi?

Sendible

Sendible, büyük ekiplerin kullanabileceği içerik yönetim araçlarından biri. İçeriklerinizi organize etmenize ve yönetmenize yardımcı olacaktır. Bir içeriği aynı anda birçok mecrada paylaşabilme özelliğine sahiptir. Ayrıca duyarlı analiz yapabildiği için etkileşim verilerini raporlayabiliyor. Bu raporlama sayesinde kullanıcıların paylaşımlarınız için neler düşündüğü anlayabiliyorsunuz. Farklı platformlardan gelen tüm mesajlara anında cevap verebilmenizi sağlayan bir paneli mevcut. İçerik önerilerini de bulunarak hesabınızı geliştirmenize de yardımcı oluyor.

Hootsuite

En çok bilinen ücretsiz yönetim araçlarının başında kuşkusuz ki Hootsuite geliyor. Ücretsiz sürümü bile birçok özelliğe sahip olduğu için sosyal medya yöneticileri tarafından oldukça seviliyor. Tüm hesaplarınızın içerik analizlerini çıkarabildiği için neyi geliştirmeniz gerektiğini de tespit edebiliyor. Sadece bu özelliği için bile bir şans vermeye değer!

eClincher

eClincher, Canva entegrasyonu olan, gerçek zamanlı performans ölçümü yapabilen, ihtiyacınız olan her şeyi bir panelden yönetmenizi sağlayan profesyonel bir araç. Oto-pilot özelliği olan “AutoPost” adında bir modülü mevcut, bu özelliği sayesinde sayfanızla benzer içerik üretip paylaşabiliyor. Tek dezavantajı muadillerinden biraz daha pahalı bir araç olması. 14 gün deneme sürümü kullanarak test edebilirsiniz.

En-Iyi-Sosyal-Medya-Araclari

İçerik Oluşturma Araçları

VistaCreate

Tıpkı Canva gibi VistaCreate‘te online platformlar için içerik oluşturabileceğiniz bir araç. 10.000’den fazla tasarım fikri ile geniş bir kütüphaneye sahip. Milyonlarca stok görüntü içerisinden istediğinizi tasarım şablonlarına ekleyerek özgün içerikler üretebilirsiniz. Genel kullanımı ücretsiz olsa da bazı tasarım şablonlarının ücretli olduğunu hatırlatalım. İlham alabileceğiniz ve birkaç tıkla harika tasarımlar yapabileceğiniz bu aracı mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Pixlr

Sosyal medya araçları içerisinde içerik üretmek için çok severek kullanabileceğiniz bir başka alternatif ise Pixlr. Birçok filtre ile harika görseller yaratabilir, farklı ölçülere tasarımlar uyarlayabilirsiniz. Üstelik ücretsiz bir araç olmasına rağmen tıpkı Photoshop gibi çalışan bir düzenleme paneline de sahip.

Pablo

Buffer ailesinin bir ferdi olan Pablo, içerik oluşturmak için şans verebileceğiniz araçlardan biri. Arkaplanları özelleştirebilen, istediğiniz boyutta çalışmalar yapabileceğiniz harika bir araç. Üstelik logonuzu yaptığınız tasarımlara ekleyebilirsiniz. Metinleri düzenlemeniz için harika özellikleri de mevcut.

Venngage

Tasarım araçlarında son tavsiyemiz ise Venngage. Muadillerinden farklı olarak infografik düzenleme özelliğine sahip. Bu araç ile harika infografikler yaratabilirsiniz. Ayrıca binlerce farklı tasarım şablonları var. Eski ve yeni tarzları buluşturduğu tasarım kütüphanesinden mutlaka çok beğeneceğiniz şablonlar bulacağınıza eminiz. İyi haber, Venngage tamamen ücretsiz 🙂

Takvim Araçları

Sosyal Medya Editörlüğü İçin Takvim Araçları

Everypost

Harika içerikler yarattınız ve bunları takvimlere yerleştirmek istiyorsunuz. Öyleyse ihtiyacınız olan tek şey Everypost! Bu araç sayesinde tüm paylaşımlarınızı takvim üzerinden planlayabilir gelecek günlerde içeriklerinizin ne kadar hazır olduğunu görebilirsiniz.

Widgate

İçerik haritası oluşturmak ve takvim planlaması ile paylaşmak isterseniz Widgate tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Bir İTÜÇEKİRDEK ödülüne sahip girişim olan Widgate yerli uygulamadır. Size destek verebilen bir ekibi bünyesinde barındırdığı için ihtiyacınız olduğunda kolaylıkla iletişim kurabilirsiniz.

Sosyal Medya Yayın Araçları

Social Mention

Hedeflediğiniz anahtar kelime ve çalışma alanının sosyal medyada nasıl var olduğunu, ne kadar erişim ve etkileşim aldığını görebileceğiniz harika bir yayım aracı.

TweetReach

Twitter’da oluşturduğunuz içeriklerin yayım performansını tespit etmek ve konuyu takip etmek için kullanabilirsiniz. Eğer Twitter üzerinden ciddi bir kitleye hitap ediyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

TweetDeck

Tweetleriniz için planlamalar ve takipler yapabilir, yayımlayabilir ve bahsetmeleri görebilirsiniz. Kişisel kullanım için de oldukça popüler olan TweetDeck ücretsiz bir uygulama olmasına rağmen bir markanın itibar ve tweet yönetimi için oldukça önemli işler başarıyor.

Pinerly

Sosyal medya araçları hakkında konuşurken Pinterest’i atlamak olmaz. Görsellerinizi çoklu hesap özelliği ile paylaşmanızı sağlayan ve paylaşımlarınızın analizlerini yapan harika bir Pinterest aracı: Pinerly.

Shoutlet

Facebook, Twitter ve Youtube içeriklerini ve etkileşimlerini yönetmeyi sağlayan güzel bir sosyal medya aracı. Eğer birkaç platform dışında marka hesabınız yoksa Shoutlet’e bir şans verebilirsiniz.

Sosyal Medya Takip Araçları

UberVU

UberVu, sosyal medya etkileşimlerini ve önemli sayfaları belirleyerek size bildirir. Bu sayede sektörünüzle ilgili medya takibi yapmanızı kolaylaştırır. Mutlaka kullanmanızı tavsiye ettiğimiz araçlardan.

SocialPointer

Profesyonel ekiplerin sıklıkla kullandığı medya araçlarından biri. Yönettiğiniz medyaların hepsine tek bir araç üzerinden moderasyon yapabilirsiniz.

Talkwalker

Talkwalker, marka araştırması yapan bir araç. Rakiplerinizi, sektörünüzü ve markanızı araştırır, dijitalde yapılan çalışmaları derleyerek size önderlik eder. Etkili bir medya takip aracıdır.

HowSociable

Anahtar kelimelerinizi ve markanızı online ortamların tamamında takip eder ve veriler sunar. Detaylı bir medya takibi istiyorsanız HowSociable birçok alanda işinize çok yarayacaktır.

Topsy

Dijital ortamda konuşan ve paylaşan herkesin hangi etiket ve başlıklara ilgi duyduğunu, içeriklerin popülerlik seviyesini ölçer. Dünya üzerinde ne konuşulduğunu neyin popüler olduğunu bilmek istiyorsanız bu aracı mutlaka denemelisiniz.

Visible

Sosyal medya platformunda belirlediğiniz değişkenlere göre analizler yapar ve medya takip raporları hazırlar.

Sosyal Medya İşbirlik Araçları

MarketMeSuite

MarketMeSuiete, coğrafi özellikleri kullanabileceğiniz ve dünyanın heryerinden analizler alabileceğiniz işbirlik aracı.

Netvibes

Arama sonuçları ile çalışan Netvibes, birçok farklı konuda farklı siteler ve mecralarla iş birliği yaparak paylaşım planlamanızı ve sayfalarınız için fikir almanızı sağlar.

IceRocket

Sosyal medya planlama araçları ve iş birlik araçlarından biri de IceRocket. Blog ve web sitelerinde arama saymanızı kolaylaştırdığı için sosyal medya hesabınızın yönetiminde fikir edinmenizi sağlar. Web siteleri, bloglar ve myspace gibi mecraları destekler.

En iyi sosyal medya araçları ve kullanabileceğiniz onlarca farklı özellikte sosyal medya araçları hakkında detaylı bilgiler verdik. Bir markanın sosyal medyasını yönetmek için yukarıdaki araçlardan en az birkaçına ihtiyacınız olacak. Eğer bu kadar planlama ve araçla muhatap olmak istemezseniz tek bir Sosyal Medya Ajansı ile çalışarak tüm hesaplarınızı profesyonel şekilde yönetebilirsiniz. Başarılı bir Sosyal Medya Ajansı ile çalışmak için tek yapmanız gerek şey bizimle iletişime geçmek.

Gülce Genç

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım ön lisans ve Anadolu Üniversitesi Reklamcılık bölümü lisans mezunu. 2021 yılından beri Cremicro Growth Hacking Ajansı'nda Büyüme Yöneticisi olarak çalışmaktadır. Google Ads ve Google Analytics sertifikaları bulunmaktadır.

Close Menu
Skip to content