Skip to main content

Son güncelleme 1 hafta önce Selen Çetin tarafından gerçekleştirildi.

İnternet sitesi kurma maliyeti, web sitesine sahip olmak herkesin en çok merak ettiği konu. Bu yazımızda “web sitesi açma ücreti” ve “web sitesi kurma fiyatları” hakkında güncel bilgiler bulabilirsiniz. Bu sayede Web Tasarım Ajansı ile çalışmaya başladığınız zaman karşınıza çıkacak temel gider kalemlerini öğrenebilirsiniz.

İnternet Sitesi Kurma Maliyeti Ne Kadar 2024 Fiyatları

İnternet Sitesi Kurma Maliyeti 2023

Web sitesi açma ücreti ne kadardır? Daha önce bir web sitesi inşaa etmediyseniz, web sitesi açmak için alan adı, domain ve hosting gibi alanlara ödemeniz gereken bedeli bilmiyor olabilirsiniz. Hazır CMS temaları kullanacaksanız bu temaların da ücretli olduğunu ve temalara ekleyeceğiniz gerekli birçok eklentinin de ücretli olduğunu bilmeyebilirsiniz. 2023 yılının web sitesi kurma maliyeti araştırmalarını sizinle paylaşacağız. Ama önce şu soruya cevap vermelisiniz; “Hangi amaçla web sitesi açıyorsunuz?” Bu maliyet analizine doğrudan etki eden bir soru. Kullanılan hosting çeşitleri, tema özellikleri ve eklentiler tamamen sizin ihtiyaçlarınıza göre belirlenecek. Eğer bir e-ticaret sitesi kuracaksanız kişisel bir web sitesine oranda daha maliyetli olacağın bilmelisiniz. Çünkü e-ticaret sitesinin temel seviyede çalışabilmesi için ihtiyaç duyduğu host, eklenti ve sertifikalar kişisel web sitesi için gerekli olanlardan daha fazladır. “Hosting nedir?” Ya da “Domain nedir?” Diye merak ettiğinizi biliyoruz. Yazımızı okumaya devam edin, detaylar aşağıda 🙂

İnternet Sitesi Kurma Maliyeti

İnternet sitesi kurma maliyeti

Bir Alan Adının Maliyeti Nedir?

Web sitenizi yayımlamak için en olmazsa olmaz kalem alan adı yani domaindir. Aram motorlarına yazdığınız URL web sitelerinin alan adıdır. Bir alan adı almadan önce doğru uzantıyı seçmelisiniz. .com, .org, .net vb. Gibi birçok uzantı mevcut. Peki bu uzantıların ne için olduğunu biliyor musunuz?

.edu: Eğitim alanından gelen bu uzantı “education” kelimesinin kısaltmasıdır. Tahmin edeceğiniz gibi sadece eğitim kurumlarına verilir.

.net: Network kelimesinden kısaltılan ve Türkçe şebeke anlamına gelen bu uzantı ise genellikle bilişim sektörü için kullanılıyor.

.org: İngilizce “Organization” kelimesinden türetilmiştir. Genellikle organizasyon için tercih ediliyor ve değerli bir uzantıdır.

Daha birçok uzantı mevcut. Bu uzantılar uluslararası ve yerel domain adresleri olarak ikiye ayrılıyor. Eğer yerel bir domain yani com.tr takılı alan adı almak isterseniz bazı belgeleri sadece yerel olarak görevlendirilmiş otoritelere sunarak onay almanız gerekmektedir. Maliyet konusuna tekrar dönecek olursak “web sitesi açma ücreti” başlığı altında sahip olabileceğiniz en uygun başlık alan adıdır. Kampanya döneminde 5₺ gibi küçük bir rakama da domain alabilirsiniz. Genel olarak 8₺ ile 250₺ aralığında yıllık ve iki yıllık olarak satılmaktadır. Alan adı almadan önce doğru uzantı almaya dikkat etmelisiniz. Sadece ucuz olduğu için .club uzantılı bir alan adı almak yerine .com almanızı tavsiye ederiz.

Web Sitesi Barındırma Nedir?

İnternet sitesi kurma maliyeti konusunda ikinci adıma geçtik. Hosting ücreti internet sitesi açacaklar için 2. Gider aşamasıdır. Hosting, Türkçe karşılığı olarak “Barındırma” diye adlandırılır ve web sitenizin çalışmasını sağlayarak sitenizin web ortamda görünmesini sağlar. Barındırma hizmeti almadan önce siteniz için doğru paketi tercih etmeye çalışmalısınız. Yetersiz hosting paketleri sitenin performansını ciddi ölçüde etkileyecektir. Daha güçlü ihtiyaçlarınız için ise hosting yerine sunucu barındırma hizmeti almanızı ve sunucu yönetimi yaptırmanızı tavsiye etmekteyiz.

Web Sitesi Barındırma Maliyeti

Web sitenize hosting hizmeti almadan önce mutlaka güvenilir bir adres seçmeye dikkat edin. Güvenilir olmayan firmalardan aldığınız hizmet, sizinle alakalı olmayan sebeplerle sonlandırılabilir veya barındırma kalitesi iyi olmadığı için siteniz düzgün çalışmayabilir. Genellikle 30₺ ile 290₺ arasında değişen paketler mevcut. Pahalı olan barındırma hizmetleri genellikle yüksek trafikli e-ticaret siteleri için tercih ediliyor. Kişisel ve Kurumsal sayfalar için web sitesi kurma fiyatları kapsamında barındırma maliyetinden bir örneği aşağıda görebilirsiniz:

İnternet Sitesi Kurma Maliyeti

İnternet sitesi kurma maliyeti

Web Sitesi Kurma Maliyeti 2023

İnternet sitesi kurma maliyeti için bütçe planınıza eklemeniz gereken diğer maliyet ise web sitelerinin temaları için ödemeniz gereken miktarlar. Kişisel veya kurumsal bir site içine ödemeniz gereken web sitesi kurma maliyeti farklıdır. Maliyetler ihtiyaç duyacağınız ek özelliklere göre artabilir veya azalabilir. Kişisel ve Kurumsal web siteleri için maliyet araştırmalarına bir göz atalım;

Kişisel Web Sitesi Fiyatları

Kişisel web siteniz için hazır temalar ve basit eklentiler kullanacaksanız maliyeti oldukça uygun olacaktır. CMS sistemleri ile web sitesi kurma maliyeti kurumsal web sitelerine göre daha ekonomik olacağı için rahatlıkla kendi web sitenize sahip olabilirsiniz. Kişisel web sitenizi tasarlayarak içerikler yayımlayabilir, portfolyo sayfası olarak kullanabilirsiniz.

Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

İnternet sitesi kurma maliyeti kurumsal web sitelerde biraz daha farklıdır. Kişisel web sitesi trafiğinden fazla trafik alacağı ve eklentilere ihtiyaç duyacağı için maliyetli olacaktır. Genel olarak bir web sitesine sahip olmanın maliyetli olacağını söyleyebiliriz. Ancak sitenin içerisine eklenecek modüllere ve eklentilere maliyet belirleneceği için net bir fiyattan bahsetmek mümkün değildir. Ortalama rakamlar ise 1.000 Dolar civarında iken özelleştirilmiş, özel sistemler gerekli olduğu için ihtiyaca göre yazılmış bir web sitesinin ortalama maliyeti 50.000₺ ile 95.000₺ civarındadır.

Web sitesi açma ücreti için değişen birçok olguyu değerlendirdik. İhtiyaçlarınızın analizi, doğru yönlendirilmesi ve doğru çalışması için mutlaka reklam ajansı ya da web tasarım ajansı ile çalışmanızı tavsiye ederiz.

Web Sitesi Kurma Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

Haydar Özkömürcü

Pazarlama Danışmanı, Growth Hacker Profesyonel kariyeri süresince dünya genelinde, General Electric, J&J, T. İş Bankası gibi 300’den fazla marka ile çalışmıştır. Sektörde aktif olarak çalışan 3000’den fazla öğrencisi bulunmakta. SEMrush Blog, Brandmap gibi sektörün öncü yayınlarında makaleler yazmakta olup, İnternet ve Teknoloji alanında Türkiye’nin en etkin kişisi seçilmiştir. Google Partneri Cremicro'nun kurucusudur. Google Ads, Semrush, Facebook Ads sertifikaları bulunmaktadır.

Close Menu
Skip to content